Bästa handbollsspelare i världen

Handboll är en sport som är bra av många anledningar. Dels så är det en fantastisk lagsport som skapar en stor gemenskap mellan varje spelare. Det finns många anledningar till att man som ung bör välja just handboll när det kommer till att välja en sport att utöva. En av anledningarna är såklart att det finns en stor chans till att man faktiskt kan bli riktigt duktig på sporten och samtidigt så har man också roligt när man spelar. Handboll är också en riktigt bra träningsform och är därför bra för hälsan. Genom att utöva handboll så lär man sig också att samarbeta vilket är bra både när man ute på plan och spelar men också i många andra situationer i livet så som exempelvis när man arbetar vilket såklart är viktigt. För att bli riktigt duktig inom sporten krävs det inte bara talang utan man måste också vara villig att kämpa riktigt hårt. Har man både talang, kärlek för sporten och är villig att kämpa hårt för att bli riktigt duktig på handboll så är det möjligt att en dag arbeta som handbollsspelare. Såklart är det bara några få som lyckas ta sig hela vägen men spelarna som lyckas göra karriär på sin talang inom handbollen existerar. Vilka är några av de absolut bästa handbollsspelarna i världen just nu?

Det krävs stor talang för att lyckas

Sander Sagosen är en otroligt talangfull handbollsspelare som föddes 1995 i Norge. Idag räknas han som en av världens bästa spelare och spelar från 2017 i det franska laget Paris Saint-Germain HB men kommer från 2020 istället börja spela för det tyska laget THW Kiel, förflyttningen kommer att ske under sommaren. Arpad Sterbik som föddas 1979 i Serbien (då Jugoslavien) räknas som en av världens bästa målvakter inom handbollen och har ansetts som en av de bästa under en längre tid. 2005 fick han nämligen titeln ‘världens bästa handbollsspelare’ men räknas än idag som en av de absolut bästa inom sporten. Alex Dujshebaev är en duktig spansk handbollsspelare född 1992. Hans mamma är från Ryssland och hans pappa är från Kirgizistan. Handbollen finns i blodet för hans familj då hans pappa Talant Dujshebaev (född 1968) tidigare också varit handbollsspelare och idag coachar andra som vill bli duktiga inom sporten samt att hans lillebror Daniel Dujshebaev (född 1997) också är en mycket talangfull handbollsspelare.

Uwe Gensheimer är en tysk handbollsspelare född 1986 som idag räknas som en av de absolut bästa spelarna i hela världen. Han har fått titeln ‘årets handbollsspelare i Tyskland’ hela fyra gånger nämligen 2011, 2012, 2013 och 2014. Han spelar idag i det tyska laget Rhein-Neckar Löwen och även i det tyska landslaget. Han gjorde sin internationella debut inom sporten 2005 och har sedan dess imponerat stort med sin stora talang dels för att han är bra på att göra mål. Andre Schmid som föddes 1983 är en otroligt talangfull handbollsspelare från Schweiz. Idag spelar han för det tyska topplaget Rhein-Neckar Löwen och har gjort det sedan 2010. Han är också en av spelarna i det schweiziska landslaget.