Handbollens alla fördelar

Att röra på sig är nyttigt för kroppen och all sport är bra för kroppen och varför inte handboll som är ett perfekt sätt att hålla igång och motionera. Du kan spela den både utomhus och inomhus, ja överallt där det finns utrymme till det. Sedan lär man sig den fina laganda som det innebär att spela i ett lag vare sig det är handboll eller annan lagsport. Man lär sig gott kamratskap och att ta bra hand om varandra i laget.
Speciellt ni som har ungdomar därhemma som vill börja med någon sport och att börja motionera/röra på sig så är handboll ett superbra alternativ. Det är fart och fläkt i handboll och snabba vändningar i spelet och man lär sig både snabbhet, koordination och teknik. För att inte tala om vilken otroligt bra kondition du får när du börjar röra på dig. Du blir mer uthållig när du sportar/motionerar.

Ut och röra på sig

Stillasittande hemma i soffor och fåtöljer i all ära, men att röra sig och utföra lite tuffare arbete mår våra kroppar bara bra av och sätter igång blodcirkulationen samt även hjärt- och hjärnverksamheten. Hjärtat behöver pumpa runt blod ut till alla kroppsdelar och ge dem syre och hjärnan behöver motion för att kunna räkna ut vilket snabbt pass du skall göra till din lag-kamrat i nästa match till exempel. Bara fördelar helt enkelt.

Många idrotter är extremt dyra som till exempel ishockey. Utrustningen där kostar många dyra slantar och där har handbollen en klar fördel för den är betydligt mycket billigare att ha som sin idrotts-gren. Bra skor är det första man skall tänka på och sedan tar man det man har på gymnastiken eller det som passar från garderoben bara det känns bekvämt när du skall spela.

2018.08.10 Kielce
Pilka reczna Mlodziezowe Mistrzostwa Swiata w Pilce Recznej Kobiet do lat 18
Chiny – Holandia
N/z {persons}
Foto Rafal Rusek / PressFocus
2018.08.10 Kielce
Handball IHF Youth U18 Womens World Championship 2018
China – Netherlands
{persons}
Credit: Rafal Rusek / PressFocus

Du blir fysiskt stark i kroppen av din träning och håller ut längre vid mastiga tränings-pass. Du blir smidigare och får en fin bollkänsla och i och med det blir även ditt spel snabbt och smidigt. Sedan en annan klar fördel är den fina kamratskap som en lagsport för med sig: Du får helt enkelt vänner för livet i ditt egna lag och kanske även bland motspelarna, vem vet? Handboll är också en väldigt populär sport som många människor går och kollar på så man har en mycket bred publik och många supportrar om man börjar med just den sporten.

För att hitta en bra klubb med ordning i så kan du antingen fråga vänner som redan spelar handboll eller kolla över vem som ligger närmast där du bor så det inte blir så lång väg att ta sig dit på dina träningar.

Det är lika många killar som tjejer som spelar handboll och det är trevligt med en såpass jämlik sport. Tränar man reflexer blir man en bra handbolls-spelare och något annat som är bra att träna är även balansen som du har nytta av även i övriga livet.
Handboll kan liknas lite vid basket men med helt andra regler. I fotboll använder man fötterna att spela med men i handboll är det händerna som är dina spelredskap. För barn i skolan är det en perfekt sport att spela på till exempel skolgården.