Om att styrketräna rätt för dig som är handbollsutövare

När man tränar oavsett vilken sport det handlar om så är det bra om man även styrketränar. Det är nämligen så att när man styrketränar så kan man välja att träna specifika muskler. Vilka muskler som är extra viktiga att träna upp lite extra beror därför på vilken sport det är som man utövar. Vissa muskler är såklart allmänt bra att träna upp om man utövar en sport medans vissa andra muskler är extra viktiga beroende på vilken sport det handlar om. För en person som tränar handboll är styrketräning otroligt viktigt för att bli en bättre spelare på plan. För att vara bra på handboll så krävs det att man både har bra fysik, kondition och styrka. När man spelar handboll så tar man stor användning av axlar och knän. Det innebär då att det naturligtvis är otroligt viktigt att lägga extra stort fokus på musklerna i axlar och knän när man styrketränar. Viktigast vid styrketräning om man håller på med handboll är att träna musklerna som finns på baksidan av axlarna samt även musklerna i baklåret. Denna styrketräning är bra att göra som handbollsspelare om man tränar för skoj skull men även för de som utövar handboll på elitnivå. Att träna axlar och knä är nödvändigt för alla som utövar handboll.

Träna både styrka och konditio

Det är också otroligt viktigt att vara igång med konditionsträningen för att på så sätt kunna bli snabbare, vilket innebär att det blir möjligt att spela handboll snabbare men också för att få upp pulsen. Att kombinera både styrka och kondition för att kunna bli bättre på handboll är otroligt viktigt. Man behöver starka knän och axlar samtidigt som man också springer mycket när man spelar handboll så därför är det viktigt att träna upp alla delar som är viktiga. Själva konditionsträningen kan ofta kännas självklar och därför kan det ibland bli lätt att glömma bort att det också är superviktigt att även vara aktiv med styrketräningen. Att ha extra styrka i rätt muskler när man spelar handboll är viktigt och därför ytterst viktigt att tänka på. Genom att styrketräna rätt och lägga extra fokus på rätt muskler så kommer det sedan att resultera till att man är starkare och blir därför också mer uthållig när man sedan ska spela handboll. Genom att vara mer uthållig kommer man dessutom att göra bättre ifrån sig plus att när rätt muskler är tränade så kommer det att vara enklare att göra bra resultat varje match vilket ofta är huvudmålet som handbollsutövare.

Att lägga fokus på att träna rätt muskler beroende på vilken sport man utövar kommer alltså att resultera till att man blir bättre på sporten som man utövar. Så när det gäller handboll är det då extra viktigt att veta vilka övningar som tränar upp just musklerna i axlarna samt baklåret bäst. Ett bra tips kan därför vara att kontakta en pt för att få rätta instruktionerna om detta så att det blir rätt från början.