Stora handbollslag i Sverige

Nu är inte handbollen lika populär som fotbollen vare sig i Sverige eller något annat land, men inte alls långt ifrån, så många supporters kommer för att se sina hjältar spela handboll. En stor man inom handboll som levde och verkade i 1900-talets början känner inte så många människor till, men han grundade de första reglerna som från allra första början kom till inom sporten handboll. Han var dessutom av dansk härkomst. Hans förnamn var Holger och hans efternamn var Nielsen.

Ett lag som är omåttligt populärt inom boll-sporten handboll är laget Redbergslid som kommer från den välkända staden som även historierna med “Kålle och Ada” härstammar ifrån, nämligen Göteborg. Från samma stad har vi ännu ett stort namn inom handboll, nämligen Sävehof som även dom är otroligt stora inom sporten handboll i Sverige.

Sävehof själva kallas de största någonsin inom sporten och har hållit igång ända sedan 50-talet med handbollen. Så många av deras spelare kommer förmodligen att delta under öknens VM år 2022. Även Halmstad har en fin klubb, nämligen Drott och där tas säkert spelare ut för att komma långt när Sverige kämpar om guldet. Ja, Sverige har så många otroligt duktiga lag inom handbollen att de tagits ut till VM, så det är storartat!

Det lag som vunnit allra mest VM-titlar i handboll är ett lag som kommer från staden Göteborg och leder den “ligan” av titlar och det är inga mindre än Redbergslids IK. I dagsläget finns en stad som har hela fem (!) lag som lirar i inte mindre än elitserien just nu. Det år som det allra sista mästerskapet i världen spelades var år 1966. Sedan fortsatte alla handbolls-matcher inomhus.
Staden där VM skall hållas heter Al Sadd och är egentligen en stadsdel i öknen.

Många duktiga lag

Många duktiga lag från Skåne har visat framfötterna och varit duktiga genom åren. HK Drott till exempel vann hela fyra guld i slutet av 90-talet så Sverige är fantastiskt i handbolls-sammanhang helt enkelt!  År 2017 var det rekord-många lag som spelade handboll just under hösten. Och det var handbolls-laget VIF Gute som stod för att anmäla flest handbolls-lag. Både herrar, damer och ungdomar var med och spelade i dessa matcher.

Guif var också ett otroligt duktigt lag på 90-talet och även HK Drott i början av 80-talet. Det går riktigt bra för Svensk handboll och vi kommer fortsättningsvis att få följa alla spännande matcher på Tv:ns många olika sportkanaler som kommer att sända dem både live och sen naturligtvis kan man se repriserna efteråt.
Både herrar och damer i handboll har flera olika lag som är väldigt stora över stora delar av hela Sverige. En populär målvakt kan också nämnas här och det är Claes med efternamnet Hellgren. Han kommer från handbollslaget Guif. Han var mest känd under 90-talet. Sedan har vi en känd förbundskapten som var med och gjorde karriär under 90-talet och gjorde stor succé med laget nämligen Bengt Johansson. Många svenska handbolls-spelare åker världen runt och flera av dem har sina familjer och nära och kära med sig på alla matcher som också de utgör en liten “supporter-skara”. Det är ett fantastiskt fint sätt att stötta sin “spelare” i familjen att följa med och vara så nära “där det händer”.

“God handboll” på er gott folk!