Världens bästa handbollsspelare

Handboll är en fantastisk lagsport som spelas mellan två lag där sju spelare i varje lag möter varandra. Sporten går ut på att passa en boll mellan sina lagkamrater för att lyckas få mål. En match brukar se ut som så att den delas upp i två olika perioder och varje period brukar hålla på i ungefär trettio minuter. Efter en timme ska det alltså vara avgjort och laget som lyckats fått flest mål vinner. Likt många andra sporter så är det möjligt att spela handboll på olika nivåer och är man riktigt duktig så är det möjligt att spela sporten på proffsnivå i internationella handbollslag. Intressant att veta då kan såklart vara vilka de bästa spelarna i världens är just nu.

Tio otroliga handbollsspelare

Cristina Neagu (Rumänien) är en kvinnlig handbollsspelare född 1988 som är otroligt duktig. Hon spelar just nu i det rumänska laget CSM Bucuresti. Hon var utsedd som den bästa kvinnliga handbollsspelaren 2010, 2015 och 2016.

Nikola Karabatic (Frankrike) är en otroligt duktig spelare född 1984. Han spelar i det franska laget Paris Saint-Germain. 2007, 2014 och 2016 har han blivit utsedd som världens bästa handbollsspelare.

Luka Karabatic (Frankrike) är lillebror till Nikola Karabatic och likt sin bror också en duktig handbollsspelare. Luca är född 1988 och spelar också i laget Paris Saint-Germain som hans storebror gör.

Nedim Remili (Frankrike) är en handbollsspelare som anses som en av de bästa. Han spelar nu i PSG vilket han gjort sedan 2016. Innan dess spelade han i det franska laget US Créteil där även hans pappa fd handbollsspelaren Kamel Remili spelade under hela sin karriär.

Thierry Omeyer (Frankrike) anses som en av de bästa spelarna i världen i sin målvakts position. Sedan 2014 har han spelat i laget Paris Saint-Germain (Psg). Han föddes 1976.

Mikkel Hansen (Danmark) är en handbollsspelare med stor talang. Han blev utsedd som världens bästa spelare både 2011 och 2015. Han är född 1987 och spelar idag i det franska laget Paris Saint-Germain eller PSG som är förkortningen och det som laget ofta kallas.

Niklas Landin Jacobsen (Danmark) är en otroligt duktig spelare född 1988 som just nu spelar i det tyska laget THW Kiel och där har han spelat sedan 2015. Innan dess spelade han i tyska laget Rhein-Neckar Löwen. Hans lillebror Magnus Ladin Jacobsen spelar också handboll.

Bjarte Myrhol (Norge) är duktig handbollsspelare som föddes 1982. Han spelar idag i det danska laget Skjern Handball vilket han gjort sedan 2015. Innan det spelade han i det tyska laget Rhein-Neckar Löwen. Han är även kapten för det norska landslaget och har varit det sedan 2014.

Uwe Gensheimer (Tykland) är en duktig spelare som även han spelar i det franska laget Paris Saint-Germain eller PSG som de också kallas. Han är född 1986 och gjorde sin internationella debut 2005. Innan PSG var han med i det tyska laget Rhein-Neckar Löwen. Victor Tomas (Spanien) är en duktig handbollsspelare som föddes 1985. Han spelar i det spanska laget FC Barcelona där han även har spelat sen starten av sin karriär.